Muutosten tuulissa

Pitkään radiohiljaisuuteen on mahtunut kaikkea muuta kuin hiljaisuutta.

Ihmisten arkea, varsinkin täällä neljän vuoden ajan Suomessa, tahdittaa paljon kuunkierto. Etenkin myymälätoiminnassa tietyt kuukaudet erottuvat edukseen toisten kuukausien ollessa kuolemanhiljaisia niin asiakas-kuin kassavirrankin osalta. Tänä vuonna alkuvuoden hiljaisuus jatkui tavallista pidempään joka kiristi tietenkin kukkaronnyörejä ja hermoja sillä laskuthan tulevat kyllä ajallaan vaikka asiakkaat eivät. En antanut itseni kuitenkaan lannistua ja osallistuin keväällä ennätysmäärään tapahtumia, yksi toisensa jälkeen kuitenkin huomaten, että olisi kannattanut jäädä kotiin.

2011

Elämääni mahtuu muutakin kuin raha, mutta jos rahahuolien ohella muillakin elämän osa-alueilla kiristää niin kauaa sellaista rytkettä tuskin jaksaa kukaan.

Pitkin vuotta olen etääntynyt kauemmaksi tästä rakkauslapsestani; Onnia Fabricista, kuitenkin kokoajan huolehtien osakkuudestani PikkuPutiikit -myymälästä sekä osallistumalla myös muutamiin myyntitapahtumiinkin ja vastannut myöntävästi mutta valikoiden jälleenmyyntitarjouksiin. Työhuoneen ovi ei ole tainnut aueta sitten kevään ja uudet tuotteet on valmistettu pienissä sarjoissa keittiönpöydällä. Rauhoitin tilanteen ja mietin rauhassa, että mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.

2012

Nyt olen päättänyt irtisanoa PikkuPutiikit -osakkuuteni, osa tuotteistani jää myymälälle toki vielä Elokuunkin jälkeen.  Aion myös merkata kalenteriin tasaisesti työhuonepäiviä joiden aikana teen ihan mitä tahansa luovaa; ei kiireisiä sähköpostiviestejä, ei postiin juoksemista, ei pitkiä puheluita, ei kelloon katsomista ja kiirettä. Myös muita muutoksia on toivottavasti edessä, en vaan vielä tiedä mitä.

Tänään kävelin Aleksis Kiven katua pitkin Kehräsaareen ja mietin sitä, miten paljon tämä puoli kaupungista on muuttunut sen jälkeen kun aloitin osakkaana kehräsaaressa. Aleksanterinkadun päähän on avattu Tila Kaupungissa ja Domdom, Kehräsaaren ensimmäiseen nurkkaan on muuttanut Kuopus Joulupuun tilalle ja laajentanut jo toimintaansakin Tampereen ”designkortteliin” Hatanpäänvaltatien varteen. Myös muut liikkeet ovat vaihtaneet pihan sisällä paikkaa ja kokonaan uusia on tullut tilalle. PikkuPutiikit-myymälässä on tilaa kymmenelle osakkaalle ja tällä hetkellä osakkaina on kaksi jotka olivat myymälässä jo silloin kun minä aloitin. Se kertoo aika paljon siitä kuinka paljon koko myymälä on muuttunut viimeisen parinvuoden aikana.

2013

Olen tottunut siihen, että jutut etenee ja muuttuu joten Kehräsaaren taakse jättäminen ei tunnu edes haikealta; ainoastaan oikealta. Hienoja juttuja on takana ja hienoja juttuja varmasti edessä.

Kiitokset kaikille jotka ovat olleen tavalla tai toisella onnia fabricin kasvutarinassa mukana ja tervetuloa seuraamaan mitä seuraavaksi tapahtuu 🙂

Kuvituksena kuvia PikkuPutiikit-myymälästä siltä ajalta kun itse olen ollut osakkaana. Ensimmäisen kuvan on ottanu Elina Lundahl, toisen Anni Keskinen ja kolmannen käyttöoikeudet on PikkuPutiikit-myymälällä.

Jätä kommentti

Kirjotusta liinasta tarjottimeksi

Viime viikolla saapui taas nipullinen tarjottimia joiden seassa oli myös muutama tilaustyö. Olin saanut asiakkaalta hänen äitinsä tekemän ison pöytäliinan jota reunusti punavihreä kirjonta. Kirjonta oli moninpaikoin kulunut ja puuvillainen pohjakangas tahriintunut sekä reikäinen. Aikani liinaa pyöriteltyäni löysin siitä kuitenkin hyvät kohdat pitkään tarjottimeen sekä kahteen pieneen tarjottimeen. Isossa tarjottimessa näkyykin tahraisuus valkoisissa kohdissa, mutta se on niin tasaista, että se ei häiritse omaa eikä tarjottimen tämän hetkistä omistajaakaan 🙂

Alapuolella pöytäliina ja päällä liinasta valmistetut tarjottimet.

Nämä tarjottimet ovat mielestäni hyvä esimerkki siitä kuinka tahraisuus saattaa valmistusprosessissa korostua, mutta myös siitä kuinka puuvillalankojen väri muuttuu kuumuudessa.

Asiakas oli todella yllättynyt siitä, kuinka koko kirjonnan fiilis muuttui kun se pääsi tarjottimen muovikalvon alle! Eikä ihme, sillä itseänikin edelleen jännittää nähdä miten kukin kangas muuttuu prosessin aikana. Nytkin tarjottimessa on ihanan kirkkaita punaisia kukkia ja kaunista vihreää jotka luovat kivaa kontrastia vaalean pohjan kanssa.

Näiden kuvien saattelemana värikästä kevättä kaikille! 🙂

Avainsanoina , , | 1 kommentti

Joseten tarjottimet

Onnia Fabricia Facebookissa seuraavat varmaan muistavatkin kun viime syksynä esittelin ruusukimppuani Facebookissa. Ruusut olivat palkinto vanhemmiltani 1,5 vuoden opiskelun päättymisestä; olin viimein valmistunut TAKK:sta Yrittäjäksi. Tuolla yrittäjäkurssilla tapasin monta erilaista luovanalana yrittäjää joista yksi oli Josette. Josetella on oma musiikkikoulu sekä kuten lähes ensitapaamisessa sain oppia; kaapeissa laatikoittain perintöpitsejä.

Kaikista pitseistä ei tullut tarjottimia, vaan muutamasta tuli tyyny, useammat menivät tämän tyyliseen kaitaliinaan ja muutamasta valmistettiin tarjotin. Itse asiassa nämä Joseten pitsi tarjottimet olivat ensimmäiset pitsitarjottimet jotka teetin, sitä ennen olin valmistuttanut tarjottimia vain kudotuista/kirjotuista kankaista.

Pyöreä tarjotin, keskellä pyöreä pitsiliina.

Pitkä tarjotin ja neliskanttinen virkattu liina.

Tarjottimet ovat kuulemma käytössä päivittäin, kuten muutkin pitsiliinoista valmistamani tuotteet. Oli ilo suunnitella Joseten kanssa liinoille uusia käyttötarkoituksia 🙂 Mikäli sinäkin haluat omista perintöpitseistäsi tarjottimia lukaiseppa ensin nämä ohjeet ja ota sen jälkeen minuun yhteyttä.

Avainsanoina | Jätä kommentti

24. luukku

HYVÄÄ JOULUA JA ONNEA VUODELLE 2013 !
Onnia Fabric haluaa kiittää asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta
ja toivottaa onnea uudelle vuodelle!

Avainsanoina | Jätä kommentti

23. luukku

Jouluinen kokkausvinkki

Joko siellä on alettu valmistautumaan jouluruoka ähkyyn? Seuraava vinkki on ajateltu helpotukseksi tuon suolaista ja makeaa vuorottelun väliin hieman keventämään oloa. Kuvaa klikkaamalla löydät inkiväärijuoman reseptin englanniksi sekä suomeksi.

Kuva: sviitanen.blogspot.fi

 

Avainsanoina | Jätä kommentti